2017-02-17 Emelie Andersson

Raw godis

Oh härliga fredag! Tyvärr bjuder ju inte vädret upp till någon fredagsfeeling direkt men då får man hitta på annat som ger lite värme i själen.

Rawfood treats har verkligen blivit en trend, dock bör man ha i åtanke att dessa treats oftast är minst lika kaloritäta som vanligt godis.  Det innebär att man tyvärr inte kan äta dubbelt så mycket rawfood godis i förhållande till vanligt, utan lagom är fortfarande bäst.  Med det in mind – så är det så att jag sitter inne på ett så sjukt bra recept på chokladbollar så tänkte dela det med er. En variant som smakar minst lika bra som originalet om inte bättre (det är sant!).

 

 

 

Du behöver:

10st dadlar

0.75dl kokosolja

1.5msk kakao

2.5dl havregryn

0.5tsk havssalt

2msk kaffe

1.5msk agavesirap

Mixa dadlarna till en ”smet”. Blanda med resten av ingredienserna, blir smeten lös så ställ in i kylen några minuter innan du rullar till bollar som sen får doppas i riven kokos. Varsågoda!

(Cred till Johanna som gett mig detta makalösa recept)

 

Tagged: ,